Yritykset: Energiaremontilla työtä ja tulevaisuutta Suomelle

main-image

Yritykset: Energiaremontilla työtä ja tulevaisuutta Suomelle

Nyt se on alkanut: globaali puhtaan energian vallankumous. Suomalaiselle osaamiselle, työlle ja teollisuudelle tämä on valtava mahdollisuus. Joukko yrityksiä kannustaakin tänään avoimella kirjeellä Helsingin Sanomissa äänestäjiä ja poliitikkoja mukaan energiaremonttiin, jolla suomalaisten edellytykset pärjätä globaalissa kilpailussa tuunataan kuntoon.

Nyt se on alkanut: globaali puhtaan energian vallankumous. Se näkyy talouslehtien otsikoissa, investointipankkien analyyseissä, energia-alan trendeissä ja tulevaisuuden näkymissä. Suomalaiselle osaamiselle, työlle ja teollisuudelle tämä on valtava mahdollisuus. Joukko alan yrityksiä kannustaakin tänään avoimella kirjeellä Helsingin Sanomissa äänestäjiä ja poliitikkoja mukaan energiaremonttiin, jolla suomalaisten toimijoiden edellytykset pärjätä globaalissa kilpailussa tuunataan kuntoon.

Globaali uusiutuvan energian läpimurto on mahtava uutinen ilmastonmuutoksesta, ilmansaasteista ja öljysodista huolestuneille. Muutos on vasta alussa, eikä fossiilialan valtaa ole vielä selätetty, mutta olennaisinta on, että murros on nyt alkanut. Tämä synnyttää huimat näkymät puhtaan teknologian osaamiselle.

Euroopan komissio on visioinut , että vihreän talouden aloilla voitaisiin luoda jopa 20 miljoonaa työpaikkaa vuoteen 2020 mennessä, kun työttömiä oli Euroopassa viime vuonna noin 26 miljoonaa. Uusi energiateknologia on vihreän talouden kovinta ydintä.

Saksa on osoittanut, että homma toimii. Maalle uusiutuva energia, energiatehokkuus ja energiatalouden modernisointi on teollisuus- ja elinkeinopolitiikkaa ja tulokset puhuvat puolestaan. Sama koskee Tanskaa, joka aikoo siirtyä 100 % uusiutuvaan energiaan sähkössä ja lämmössä vuoteen 2035 mennessä ja kaikessa energiassa vuoteen 2050 mennessä. Tavoitteet luovat toimijoille selkeät suuntaviivat yli vaalikausien ja mitä parhaimmat edellytykset kehittää ja kaupallistaa ratkaisuja globaaliin kysyntään.

Edelläkävijöitä yhdistävät rohkeat, pitkäjänteiset tavoitteet. Muutosta ei jäädä odottamaan, vaan tulevaisuus otetaan haltuun. Suomelta tällainen ajattelu puuttuu.

Suomessa asetettiin viime vaalikaudella yleviä cleantech-tavoitteita, mutta ne eivät toteudu pilottiprojekteilla, brosyyreillä ja toimikunnilla. Globaalissa kilpailussa pärjääminen vaatii uskottavaa, johdonmukaista politiikkaa, joka tekee koko maasta vihreän talouden ja cleantechin pilottialueen. Siksi me Energiaremontti2015 -kampanjassa haluamme, että Suomelle asetetaan Tanskan malliin selkeät tavoitteet siitä, missä aikataulussa olemme siirtymässä uusiutuvaan energiaan.

Onkin ilahduttavaa, että jo neljä puoluejohtajaa, usean puolueen varapuheenjohtajat ja noin 300 ehdokasta läpi puoluekentän kannattaa Energiaremontti2015-kampanjan tavoitetta ottaa rohkeasti suunta kohti modernia energiajärjestelmää, joka perustuu täysin kestävään, uusiutuvaan energiaan. Tänään joukko alan yrityksiä välittääkin avoimessa kirjeessään kiitokset ehdokkaille, puoluejohtajille ja äänestäjille, jotka ovat jo mukana ja kutsuvat mukaan lisää energiaremontin tekijöitä.

Yritysten avoin kirje äänestäjille, ehdokkaille ja puoluejohtajille Helsingin Sanomissa 18.4.2015

Yritysten avoin kirje äänestäjille, ehdokkaille ja puoluejohtajille Helsingin Sanomissa 18.4.2015

Suomella on mitä parhaat edellytykset luoda ratkaisuja globaaliin uuden teknologian kysyntään, kuten tuulivoimaan. Paperikonevalmistuksen ja telakkateollisuuden johdolla Suomeen on syntynyt vahva konepajaosaaminen ja alihankintaverkosto, joka jo jossain määrin palvelee kansainvälistä tuulivoimateollisuutta. Alalle on vuosien varrella visioitu huimia kasvuskenaarioita ja kymmeniä tuhansia työpaikkoja, mutta kansainvälisiin markkinoihin ei ole päästy kunnolla kiinni. Jotain on selvästikin tehtävä toisin.

Olennaisinta on luoda toimivat modernin energian ratkaisuille toimivat kotimarkkinat, syistä, joita DI Karoliina Auvinen valottaa täällä.

Tule mukaan. Tehdään Suomelle energiatulevaisuus, josta voimme olla ylpeitä!

Piia Kuosmanen

Piia Kuosmanen
Kampanjapäällikkö
Energiaremontti2015

P.S. Energiaremontti2015-kampanjaan on lähtenyt mukaan jo suuri määrä puhtaan energian yrityksiä. Tervetuloa mukaan!Vaadi energiaremonttia Suomeen

Haluan energiaremontin!
 Kyllä Ei

HALUAN SUOMEEN ENERGIAREMONTIN

5795
Haluaa energiaremontin

Sähköpostiosoitteiden käyttö