Näitä 7 suomalaista uusiutuvan energian yritystä et vielä tunne

KUVA: Floridan kansainvälisen yliopiston aurinkotalo.

Näitä 7 suomalaista uusiutuvan energian yritystä et vielä tunne

Yrityksillä on hallussa energiaremontin mahdollistavat tuotteet ja teknologiat. Ratkaisut ovat hyvin innovatiivisia. Ne osoittavat että Suomessa on jo paljon uusiutuvaan energiaan, energiatehokkuuteen ja älykkäisiin verkkoihin keskittyvää tietotaitoa, jonka voi menestykkäästi tuotteistaa.

Yrityksillä on hallussa energiaremontin mahdollistavat tuotteet ja teknologiat. Ratkaisut ovat hyvin innovatiivisia. Ne osoittavat että Suomessa on jo paljon uusiutuvaan energiaan, energiatehokkuuteen ja älykkäisiin verkkoihin keskittyvää tietotaitoa, jonka voi menestykkäästi tuotteistaa. Osa yrityksistä toimii pelkästään kotimaisilla markkinoilla ja osa on jo varhaisessa vaiheessa onnistunut laajentumaan kansainvälisesti. Esittelemme tässä muutaman energiaremontin mahdollistavista edelläkävijöistä uusiutuvan energian eri osa-alueilta.

1.Ilmatar Windpower

Kuva: Kurjet lentävät Ilmatar Windpowerin voimaloiden lähellä Luhangassa

Kuva: Kurjet lentävät Ilmatar Windpowerin voimaloiden lähellä Luhangassa

Ilmatar Windpower kehittää, rakentaa ja omistaa huippumoderneja tuulivoimapuistoja. Ilmattaren toimintatapa panostaa paikalliseen hyväksyttävyyteen ja se usein avaakin paikkakunnalle toimipisteen, jossa asukkaat voivat osallistua hankkeen suunnitteluun. Hankkeiden työllisyysvaikutus on myös suuri paikallisesti.

2.Sun Energia

Kuva: Sun Energian sovelluksen käyttöliittymä

Kuva: Sun Energian sovelluksen käyttöliittymä

Sun Energia Oy tuottaa verkkopalvelussaan jokaisen suomalaisen rakennuksen kattopinnasta ennennäkemättömän tarkan tiedon kunkin rakennuksen aurinkoenergian tuotantopotentiaalista. Yritys tuottaa yli miljoonasta suomalaisesta rakennuksesta tiedon, kuinka paljon aurinkoenergiaa vuoden kunakin tuntina katolla voi tuottaa ja miten aurinkoenergia soveltuu tarkasteltavan rakennuksen tarpeisiin. 3D-menetelmä huomioi mm. katon kaltevuudet, varjostukset sekä pilvisyyden.

3.Savosolar

KUVA: Savoolarin keskuslämmitysjärjestelmä kerrostalossa Lahdessa.

KUVA: Savosolarin keskuslämmitysjärjestelmä kerrostalossa Lahdessa.

Savosolar toimittaa aurinkolämpöjärjestelmiä, joilla lämmitetään rakennuksia, teollisia prosesseja ja lämmintä käyttövettä. Savosolarin keräimet ovat kooltaan jopa 15 m2 ja niissä on ainutlaatuiset suoravirtausabsorberit, jotka ovat yksi maailman tehokkaimmista, jotka yritys pystyy myös ainutlaatuisesti pinnoittamaan. Tämä segmentti kasvaa nopeimmin yhtiön mukaan ja sillä on vähän kilpailua. Savosolar on vuodesta 2011 toimittanut tuotteitaan 17 maahan neljällä mantereella.

4.Solved

KUVA: YMPÄRISTÖPOSITIIVINEN HIIHTOKESKUS

KUVA: YMPÄRISTÖPOSITIIVINEN HIIHTOKESKUS

Solved on moderni cleantech-asiantuntijapalvelu ja digitaalinen alusta, joka mahdollistaa uusiutuviin energiamuotoihin liittyvien optimiratkaisujen etsimisen tehokkaasti ja nopeasti. Solvedin toimintamalli perustuu yhteiskehittämiseen (co-creation) asiakkaan ja tämän sidosryhmien sekä laajan ja monipuolisen asiantuntijaverkoston välillä.

5.Ekovilla

Kuva: Ekovillan asennusprosessista

Kuva: Ekovillan asennusprosessista

Ekovilla valmistaa sanomalehtipaperista eli uusiutuvasta ja kierrätetystä puukuidusta tehokkaita lämmöneristeitä. Valmistuksen energian kulutus ja hiilidioksidipäästöt ovat siksi pienet, eriste sitoo myös puukuidussa olevan hiilen käyttöiäkseen itseensä. Tehokas eristäminen maksaa itsensä takaisin pienempinä lämmityskustannuksina ja hiilidioksidipäästöinä.

6.Tespack

KUVA: Tespackin reput

KUVA: Tespackin reput

Yhdistämällä teknologian, muodin ja aurinkoenergian Tespack on kehittänyt tuotteita liikkuvan ihmisen energiatarpeen tyydyttämiseksi. Yrityksen ydinosaamista ovat aurinkoenergiaa keräävät laukut, joilla voi ladata muita mukana kulkevia laitteita kameroista kannettaviin. Tuotteet suunnitellaan Suomessa, mutta yrityksellä on toimistoja jo muissakin maissa.

7.One1

KUVA: One1:n HYBRIDIYKSIKKÖ

KUVA: One1:n HYBRIDIYKSIKKÖ

One1 toteuttaa uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden palveluja ja ratkaisuja energiayhtiöille, kunnille ja yhteisöille sekä rakennuttajille ja kiinteistön omistajille. Yhteistä tarjonnalle on kestävän kehityksen periaatteet sekä uusien teknologioiden kuten lämpöpumppu-, aurinko- ja bioteknologioiden luova yhdistäminen sekä älykkäiden hybridiratkaisujen käyttö.Vaadi energiaremonttia Suomeen

Haluan energiaremontin!
 Kyllä Ei

HALUAN SUOMEEN ENERGIAREMONTIN

5795
Haluaa energiaremontin

Sähköpostiosoitteiden käyttö