Kansanedustajien energiaremonttiryhmä: maailmanlaajuinen energiavallankumous on Suomelle valtava mahdollisuus

Peter Thoeny - Quality HDR Photography (CC BY-NC-SA 2.0)

Kansanedustajien energiaremonttiryhmä: maailmanlaajuinen energiavallankumous on Suomelle valtava mahdollisuus

Kansanedustajat hallitus- ja oppositiopuolueista haluavat Suomeen energiaremontin. Energiaremonttia edistämään on tänään perustettu parlamentaarinen ryhmä, joka kannustaa irroittautumaan nopealla aikataululla fossiilisista polttoaineista ja siirtymään kohti uusiutuvalla energialla toimivaa Suomea.

Kansanedustajat hallitus- ja oppositiopuolueista haluavat Suomeen energiaremontin. Energiaremonttia edistämään on tänään perustettu parlamentaarinen ryhmä, joka kannustaa irroittautumaan nopealla aikataululla fossiilisista polttoaineista ja siirtymään kohti uusiutuvalla energialla toimivaa Suomea. Tavoitteeseen päästään uusiutuvaa energiaa, energiatehokkuutta ja älykkäitä järjestelmiä hyödyntämällä.

Ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Kai Mykkänen (kok.) sanoo:

”Maailmalla on käynnissä valtava energiamurros, jonka pelimerkkejä jaetaan nyt. Suomen on koukattava edelläkävijäksi näillä markkinoilla. Näin luomme talouskasvua, vientiä ja huolehdimme päästöjen vähentämisestä.”

Hallitusohjelman energialinjaukset, erityisesti “Hiilettömään, puhtaaseen ja uusiutuvaan energiaan kustannustehokkaasti” -kärkihanke, ovat hyvä lähtölaukaus energiaremontille.

Ryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) linjaa:

”Kirjaukset pitää toteuttaa määrätietoisesti ja seuraavien askelten suunnittelu on aloitettava välittömästi. Suomi tarvitsee tiekartan, joka määrittelee polun kohti uusiutuvilla toimivaa energiajärjestelmää.”

Puhtaan energian ratkaisut ovat maailman nopeimmin kasvavien alojen joukossa.

Ryhmän jäsen Antero Vartia (vihr.) hehkuttaa:

”Energiapolitiikan muutosta vaativa professorityöryhmä on laskenut, että uusiutuvan energian alalla voi syntyä Suomeen jopa 90 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2050 mennessä. Tähän mahdollisuuteen kannattaa tarttua!”

Energiaremontti2015-kampanjan vetäjä Piia Kuosmanen riemuitsee:

”Energiaremontti polkaistaan käyntiin tänä vuonna, mutta matka jatkuu vaalikaudesta toiseen. Siksi on upeaa, että juuri tämä kysymys ylittää hallituksen ja opposition rajat.”

Ensi töikseen ryhmä vaatii, että Eduskuntatalon katolle asennetaan käynnissä olevan remontin yhteydessä aurinkopaneelit:

“Näin näytämme esimerkkiä ja osoitamme, että uusiutuvan energian aika on nyt!”

Parlamentaarisen energiaremonttiryhmän ovat perustaneet Anders Adlercreutz (r.), Li Andersson (vas.), Hanna Halmeenpää (vihr.), Timo Harakka (sd.), Marisanna Jarva (kesk.), Hanna Kosonen (kesk.), Pirkko Mattila (ps.), Sari Multala (kok.), Kai Mykkänen (kok.), Sari Tanus (kd.) sekä Antero Vartia (vihr.). Mukaan ovat tervetulleita kaikki kansanedustajat.

Lisätietoa:

Kai Mykkänen
Ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja (kok.)
040 592 1499

Hanna Kosonen
Ryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja (kesk.)
040 717 1114

Piia Kuosmanen
Kampanjapäällikkö, Energiaremontti2015-kampanja
kampanja@energiaremontti2015.fi
045 138 318Vaadi energiaremonttia Suomeen

Haluan energiaremontin!
 Kyllä Ei

HALUAN SUOMEEN ENERGIAREMONTIN

5795
Haluaa energiaremontin

Sähköpostiosoitteiden käyttö