Kaikkien eduskuntapuolueiden edustajat vaativat energiaremonttia hallitusohjelmaan

Kuva: Håkan Dahlström (CC BY 2.0)

Kaikkien eduskuntapuolueiden edustajat vaativat energiaremonttia hallitusohjelmaan

Energiaremontti ei onnistu yhden tai kahden puolueen voimin, päättelivät poliitikot ja yhdistivät voimansa yli puoluerajojen.

Energiaremontti ei onnistu yhden tai kahden puolueen voimin, päättelivät poliitikot ja yhdistivät voimansa yli puoluerajojen

”Tammikuussa kansalaiskampanjan ydinryhmässä päätettiin, että energiaremontti halutaan hallitusohjelmaan. Energiaremontti ei onnistu yhden tai kahden puolueen voimin. Keräsimme eri puolueista ja eri puolilta Suomea ryhmän poliitikkoja, jotka ovat motivoituneita ja tulevaisuudessa vaikutusvaltaisimpia näissä asioissa. Tämä ei ole pelkkä ryhmä energiaremonttia tukevia poliitikkoja, vaan teemme aktiivisesti ryhmänä töitä puolueissamme energiaremontin tavoitteiden toteutumiseksi. Kirjoitimme yhdessä oheisen julkilausuman, jossa vaadimme kaikilta puolueilta toimia asiassa heti. Lue se ja pyydä omaa ehdokastasikin sitoutumaan vaatimuksiimme.”

Riku Eskelinen,
poliitikkoryhmän vetäjä

Suomi tarvitsee energiaremontin

Me olemme ryhmä nuoria poliitikkoja läpi puoluekentän. Vaadimme kaikkia puolueita ja muita poliitikkoja asettamaan kanssamme Suomelle yhteisen tavoitteen 100% uusiutuvilla energiamuodoilla toimivasta yhteiskunnasta.

Maailmalla on käynnissä uusiutuvan energian vallankumous. Ala tuottaa tuhansien miljarien eurojen vuotuisen liikevaihdon ja tästä hyötyvät eniten ne kansakunnat, jotka ovat muutoksen kärjessä. Uusi energiapolitiikka synnyttää työpaikkoja, kohentaa kansantalouttamme ja tekee meistä riippumattomampia.

Ernst&Youngin 2.3.2015 julkaiseman RECAI-indeksin mukaan Suomi on vasta 36. houkuttelevin maa uusiutuvan energian investoijille 40 maan joukossa. Taaksemme jäävät vain Venäjä, Saudi-Arabia, Egypti ja Indonesia. Tähän on saatava muutos.

Energiasektori tarvitsee pitkän aikavälin poliittista ennustettavuutta. Muuten investointeja uusiutuviin ei synny. Suomen on kansakuntana politiikan oikealta laidalta vasemmalle laidalle asetettava energiapolitiikalleen yhteinen visio. Sen on oltava 100% uusiutuvilla toimiva Suomi. Muutoksen on käynnistyttyvä nyt.

Me allekirjoittaneet poliitikot vaadimme kaikkia puolueita tämän tavoitteen taakse ja asiasta kirjausta hallitusohjelmaan.

Tavoitteen toteutumiseksi ehdotamme, että:
1. Suomi luopuu vuoteen 2025 mennessä kivihiilen ja vuoteen 2035 mennessä muiden fossiilisten polttoaineiden käytöstä sähkön ja lämmöntuotannossa.
2. Suomi luopuu vuoteen 2050 mennessä fossiilisten polttoaineiden käytöstä liikenteessä.
3. Suomi asettaa 70% lämmitysenergian säästötavoitteen vuoteen 2050 mennessä.
4. Suomi poistaa pienenergian tuotannon esteet jo tulevalla hallituskaudella.
5. Nämä tavoitteet kirjataan hallitusohjelmaan.

Kunnioittavasti

Daniel Lahti, Kokoomus
Mikkel Näkkäläjärvi, SDP
Olli Immonen, Perussuomalaiset
Riku Eskelinen, Keskusta
Hilkka Kemppi, Keskusta
Jussi Saramo, Vasemmistoliitto
Antero Vartia, Vihreät
Silja Borgarsdóttir Sandelin, RKP
Milka Taivassalo, KD

Oletko poliitikkojen kanssa samaa mieltä? Laita tämä julkilausuma jakoon!Vaadi energiaremonttia Suomeen

Haluan energiaremontin!
 Kyllä Ei

HALUAN SUOMEEN ENERGIAREMONTIN

5795
Haluaa energiaremontin

Sähköpostiosoitteiden käyttö