Katso 5 tapaa, joilla energiaremontti luo Suomeen kymmeniä tuhansia työpaikkoja

Kuva: Jonathan Potts (CC BY-NC-ND 2.0)

Katso 5 tapaa, joilla energiaremontti luo Suomeen kymmeniä tuhansia työpaikkoja

Energiaremontti on kannattava sijoitus, jolla saadaan luotua Suomeen kymmeniä tuhansia työpaikkoja. Katso tästä mihin työpaikat syntyvät.

1. Ei päästetä lämpöä harakoille

Kuva: Voderauvisuals (CC BY-NC-ND 2.0)

Kuva: Voderauvisuals (CC BY-NC-ND 2.0)

Tiesitkö, että suurin osa rahasta, joka suunnataan olemassa olevien rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen menee työhön? Vauhdittamalla energiatehokkuutta parantavia energiaremontteja Suomeen voitaisiin luoda kymmeniä tuhansia työpaikkoja.

2. Varmistetaan tuulivoiman tulevaisuus

Kuva: Håkan Dahlström (CC BY 2.0)

Kuva: Håkan Dahlström (CC BY 2.0)

Tuulivoimabisnes työllistää Suomessa kolmessa vaiheessa: komponenttien valmistamisessa, tuulivoimaloiden pystyttämisessä sekä niiden huollossa. Suurimmat työllisyysvaikutukset tulevat käyttövaiheessa.

Jos tuulivoimarakentamiselle luodaan pian selkeät poliittiset 2030 -tavoitteet sekä keinot niiden saavuttamiseen, tuulivoima-alan työpaikat voivat jopa tuplaantua seuraavien viiden vuoden aikana. Puhutaan tuhansista uusista työpaikoista vuoteen 2020 mennessä.

3. Luodaan kestävää työtä kestävällä bioenergialla

Kuva: Andreas Beer (CC BY-NC-SA 2.0)

Kuva: Andreas Beer (CC BY-NC-SA 2.0)

Suomalaista bioenergiaa saadaan metsistä, pelloilta, karjankasvatuksesta ja jätteistä. Työvoimaa tarvitaan koko polttoaineketjun laajuudessa, kuten myös biotalouden tutkimus- ja tuotekehityspuolella. Yksistään metsähakkeen lisääminen jo linjattujen tavoitteiden mukaisesti voi luoda suoraan ja epäsuoraan arviolta 5000 työpaikkaa vuoteen 2020 mennessä. Kun bioenergian kasvua suunnataan energiaremontin myötä kestäviin raaka-aineisiin, on tärkeää huolehtia, että turpeen tuotannosta poistuvien työpaikkojen tilalle luodaan uusia.

4. Irrottaudutaan öljylämmityksestä hartiavoimin

Kuva: Sean Dreilinger (CC BY-NC-SA 2.0

Kuva: Sean Dreilinger (CC BY-NC-SA 2.0

Lämpöpumput keräävät luonnon rajatonta energiaa maaperästä, ilmasta ja vedestä. Niiden avulla kotitaloudet voivat vapautua kalliista ja saastuttavasta öljylämmityksestä. Ala työllistää Suomessa nyt jo noin 2000 henkeä, mutta työsarkaa riittää, sillä lähes 200 000 suomalaista taloa lämpiää yhä öljyllä. Energiaremontin myötä öljylämmityksestä luopumista vauhditettaisiin, mikä kasvattaisi muun muassa lämpöpumppualan työpaikkoja entisestään.

5. Valjastetaan auringon energia

Kuva: Wayne National Forest Solar Panel Construction

Kuva: Wayne National Forest Solar Panel Construction

Aurinkoenergia, niin lämpö kuin sähkökin näyttää kyntensä juuri paikallisuudessa. Nyrkkisääntö yksittäisiin taloihin asennettavien aurinkosähköjärjestelmien asennusten työllisyysvaikutuksista on, että yhden megawatin asennukseen tarvitaan kuusi henkilötyövuotta. Kun Tanskassa polkaistiin energiaremontti käyntiin aurinkosähkön osalta, ensimmäisenä vuonna asennettiin 400MW aurinkopaneeleita. Mikäli energiaremontti sysättäisiin samaan tahtiin käyntiin Suomessa, työpaikkoja syntyisi nopeasti toista tuhatta.

Kuulostaako hyvältä? Jaa tämä artikkeli ystävillesi!

Lue seuraavaksi:
"Eihän Suomessa tuule?" - Viisi myyttiä uusiutuvasta energiasta
Energiaremontin myytinmurto-tiimi selvitti faktat yleisimmistä uusiutuvaan energiaan liittyvistä väitteistä.


Vaadi energiaremonttia Suomeen

Haluan energiaremontin!
 Kyllä Ei

HALUAN SUOMEEN ENERGIAREMONTIN

5795
Haluaa energiaremontin

Sähköpostiosoitteiden käyttö